Det finns en del saker som man inte saknar förrän man behöver dem. Även rutinerade inköpare av kontorsmaterial vet att torkpapper kan vara lätt att missa. Skrivarpapper, kuvert och post-it-lappar används varje dag och finns därför ständigt i kontorsarbetarens medvetande. Dessa föremål har således sällan problem med att hitta en plats på inköpslistan.

Används först när olyckan varit framme

Torkpapper, å andra sidan, är en typ av kontorsmaterial som sällan beaktas om inte en olycka varit framme. Om du eller någon kollega har spillt kaffe eller vatten över skrivbordet duger inte längre skrivarpapper – torkpappret måste fram. Denna lätt bortglömda papperstyp kan alltså vara skillnaden mellan en fungerande och förstörd dator.

Säljs i stora rullar

Att torkpapper används relativt sällan innebär i regel att det bara i sällsynta fall måste bytas ut. Papperstypen säljs dessutom i stora enheter, vilket ytterligare bidrar till dess status som en sällanköpsvara. Välkända producenter som Katrin säljer torkpapper i rullar som är flera hundra meter långa. Faktum är att du till och med kan köpa rullar som innehåller mer än en kilometer papper! En sådan rulle är dock avsedd för främst industri- och verkstadsbruk.

Den typ av torkpapper som köps in till kontor är dessutom av en betydligt bättre kvalitet än vad de flesta privatpersoner har hemma i köket. En normalstor rulle kan alltså räcka under många månader för ett genomsnittligt kontor, så länge kollegorna inte spiller ovanligt mycket. Om ditt kontor har ett pentry blir naturligtvis åtgången större, eftersom ytor måste torkas av vid städning och så vidare. Ett bra tips för inköparen som inte vill riskera att kontoret står utan torkpapper, är att räkna fram en genomsnittlig åtgång, precis som för andra kontorsmaterial.

Lika viktigt som skrivarpapper och post-it-lappar

Genom att under en tid hålla koll på åtgången av torkpapper får du bra koll på hur ofta det måste införskaffas. Att en dag stå utan denna ofta förbisedda kontorsvara kan leda till smärre katastrofer, om en kopp kaffe spills i närheten av en laptop eller annan känslig utrustning. Eftersom en sådan sällanköpsvara är så lätt att glömma kommer schemalagda inköp sannolikt att rädda kontoret från många kladdiga och jobbiga situationer. Köp dessutom en rejäl rulle, så slipper du att tänka på saken mer än ett par gånger om året!

Torkpapper är ett viktigt kontorsmaterial