Hur digitaliserad världen än blir finns det få saker som kan ersätta hederligt kontorsmaterial. Utöver självklara saker som papper och pennor behövs det allt som oftast köpas in produkter som hålslagare, kuvert, bläckpatroner till skrivare, pärmar och plastfickor och självklart anteckningsblock. Trots att priserna är relativt låga för dessa produkter, kan det ändå bli en riktigt ordentlig summa när hela lagret behöver fyllas på. Det bästa man kan göra är att försöka hitta så billigt kontorsmaterial som möjligt och fortsätta handla från samma återförsäljare eller lager.

Billigt kontorsmaterial håller kostnaderna nere

Prioritera dina inköp

Billigt kontorsmaterial är naturligtvis alltid uppskattat. Genom att välja billigare produkter kan man hålla kostnaderna nere, men det finns även andra sätt för att förhindra att en stor del av företagets budget går åt till kontorsmaterial. Det första man bör tänka på är att prioritera sina inköp. Fundera på om det verkligen är nödvändigt att ha en den största förpackningen med gem, eller om det räcker med en betydligt mindre. Finns det möjlighet att låta hålslagare och häftapparater finnas tillgängliga endast i till exempel kopieringsrummet eller behöver varje person en egen?

Att använda sig av billigt kontorsmaterial behöver inte betyda att materialet och produkterna är sämre. En billig tejp kan fungera lika bra som en dyr och detsamma gäller för anteckningsblock eller pennor. Visst kan det kännas som en onödig grej att dra in på när det kommer till företagets ekonomi, men sanningen är att allt för många företag köper in alldeles för mycket kontorsmaterial, som sedan bara blir liggande.

Varför är kontorsmaterialet viktigt?

I takt med att tekniken växer så använder människor mindre och mindre kontorsmaterial. Detta gäller specifikt när det kommer till brev, eftersom de allra flesta kontakter med kunder sker via telefon eller i en mailkonversation. Trots detta går det inte att förneka det faktum att en kontorsplats är i behov av så mycket mer än bara papper och dessa saker kan inte ersättas med en dator eller teknik.

Hitta det bästa kontorsmaterialet till lågt pris

Vill du som företagare komma undan billigt är det viktigt att göra ordentliga och väl genomtänkta val. Du bör ha lite is i magen när du letar efter ett lager eller en återförsäljare av kontorsmaterial, för att kunna hitta det billigaste materialet att beställa in. En rekommendation är att man använder sig av samma företag för inköp av kontorsmaterial under en längre tid, om man är nöjd det vill säga. På så sätt skapar ni en relation som kan leda till ännu billigare priser i framtiden.